HTML

Zászlóshajó

Közélet, világkép, politika, nemzetpolitika, magyarság. A Kárpát-medence és a nagyvilág ahogy én látom. Mi van a dolgok mögött? Miért alakult úgy? Mi várható? Közérthetően, flikk-flakkok nélkül. Észrevételek, javaslatok, saját esszék satöbbi ide: zaszloshajo@index.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

6. Feszülő ellentétek a Jobbikban?

2010.07.18. 14:21 :: heroa

Több alkalommal próbálták már azonosítani a Kuruc.info portált a Jobbikkal, és annak politikájával. Az erősen antiszemita hangnemű oldallal kapcsolatban azonban továbbra is kérdés a kérdés, hogy ki is áll a mögötte valójában? 

Ha és amennyiben tényleg a Jobbikhoz kötődik, akkor már jól láthatóan csak annak egyik szárnyát - az úgynevezett nemzeti érzelműeket -képviseli ide sorolhatók a párton kívüli, és ahhoz szorosan kötődő emblematikus figurák közül: Morvai Krisztina, vagy épp Novák Előd.

A Jobbikban érzékelthető pattanságik húzott feszültség azonban jelen állás szerint egyre drámaibb forgatókönyvet  is előidézhet: nem kizárt, hogy a MIÉP-es "mérsékeltebb" vonal, amelyett Balczó Zoltán, vagy épp (ugyan nem a MIÉP-ből jövő) Pősze Lajos képvisel között nyílt színi szakítás következhet el az önkormányzati választást követen, mivel egyre fokozódik és egyre jobban kiéleződik ellentétük.

Kuruc.infó a minap megjelent cikkében például - ha és amennyiben szorosan a Novák Előd-féle vonalhoz kapcsoljuk a portált - erősen ostorozta Pőszét azon kijelentése kapcsán melyet a Magyar Nemzetben tett nemrégiben, melyben vállalhatatlannak nevezte a Gárda és Budaházy felvállalását.

Ráadásul ez a konfliktus a hírportál üzengetésén túlmutat és valójában nema Kuruc.infó által vizionált "fideszesedés" hanem mintegy "szdszesedés" folyamata van a levegőben a Jobbik háza táján, amikor az elnökség véleményétől merőben ellentétesen gondolkodik, és esetenként cselekszik is a párt parlamenti frakciója.

Ezek az ellentétek október elejéig azonban nyilvánvalóan lehetőség szerint továbbra is fű alatt maradnak, egyes nyilatkozatokat, viziókat leszámítva és majd az önkormányzati válaszátást követően - az amolyan "tét nélküli időszakban" - válhatnak élessé.

Jelen pillanatban tehát úgy tűnik, hogy az agonizáló MSZP-n, a meghasadni látszó Jobbikon, és a magát még meghatározni nem igazán képes, és önazonossági zavarral kűzdő LMP-n kívül, az országgyűlési pártok közül csak a Fidesz és a KDNP az, amely alternatívát tud kínálni. Igaz a parlamenti választások még meglehetősen távol vannak.

1 komment

Címkék: budaházy kuruc.info jobbik radikálisok szakadás ellentét pősze lajos meghasonlott

A bejegyzés trackback címe:

https://zaszloshajo.blog.hu/api/trackback/id/tr292158780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.23. 17:45:43

KDNP, mint párt, nem létezik, ezt hagyjuk. A Fidesz nem alternatíva, a Fidesznek és a "forradalmi" túltengésének kell alternatíva. Ez pedig nem lehet más, mint az LMP, aminek semmilyen önazonossági zavarát nem érzem. Ahogy bármilyen közösség, pk sem egyneműek, vannak vitáik belül is, de az alapkoncepcióval, a zöldpártisággal, az emberjogi liberalizmussal, a szociálisan érzékeny baloldali gazdaságpolitikával alapvetően mindegyikük egyetért.
süti beállítások módosítása