HTML

Zászlóshajó

Közélet, világkép, politika, nemzetpolitika, magyarság. A Kárpát-medence és a nagyvilág ahogy én látom. Mi van a dolgok mögött? Miért alakult úgy? Mi várható? Közérthetően, flikk-flakkok nélkül. Észrevételek, javaslatok, saját esszék satöbbi ide: zaszloshajo@index.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

5. Mitől lesz szexi az MSZP?

2010.07.14. 18:21 :: heroa

Miközben az egyik oldalon nemzeti húrokat is megpróbál módjával pengetni - bár nem túl hitelesen - az MSZP, addig a nagyszámú nagyvárosi, de leginkább fővárosi liberális beállítottságú tömegekhez is fordul a "szexi MSZP" szlogent kitalálva magának. Éppen mintha Gyurcsány Ferenc ötlötte volna ki ezt.

Utóbbi egyébként a homoszexuálisok menetében épp ennyire lehetett népszerűség hajhász saját pártbéli érdekei síkján mintsem a meghasonlott MSZP "nagyban".

De mitől lesz szexi egy párt, és főképp mitől lesz szexi a szegfű?

Az MSZP magyarországi története immáron a parlamenti pártok közül a leghosszabb időre tekint vissza, 1948-tól datálódik legerőteljesebben, a jogelőd MSZMP és annak elődpártjai, - így például a Magyarországi Kommunista Párt -sosem kívántak szexik lenni. Abban az időben egyenesen tiltottak minden pornográf vagy arra utaló tartalmat.

A "legyünk szexik" szlogen egyfelől azért jó, mert nem szükség mögé semmifajta mélyebb tartalom, vagy ideológia egyszerüen hatásvadász. Ráadásul a kereskedelmi médiumokon és a budapesti, nagyvárosi éjszakai élet szingliségén szocializálódott liberális érzelmű szavazótábor - mely ma leginkább az LMP-ben vert tanyát - az egyik, s tán az egyetlen megszólítható tömeg a középpártá vált szocialisták számára.

Felsimerte a "megszólítás" lehetőségét a Fidesz is, amely egy minapi cikk szerint tudatosan tesz gesztusokat az LMP felé, hogy aztán később nyilván jól bekebelezhesse azt.

De miben áll a szexiség? Hát valószínüleg abban, hogy kiteszünk sokmindent a kirakatba, bulikat rendezünk, ha úgy tetszik heppeningeket és közben semmi kirajzolódó elképzelés kialakítására nincs szükség ezáltal pedig népszerűséget, szavazatokat lehet szerezni.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz lendvai ildikó szexi szegfű lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://zaszloshajo.blog.hu/api/trackback/id/tr762151841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása