HTML

Zászlóshajó

Közélet, világkép, politika, nemzetpolitika, magyarság. A Kárpát-medence és a nagyvilág ahogy én látom. Mi van a dolgok mögött? Miért alakult úgy? Mi várható? Közérthetően, flikk-flakkok nélkül. Észrevételek, javaslatok, saját esszék satöbbi ide: zaszloshajo@index.hu

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2. Kövér lesz a házelnök - avagy a suttogó propaganda sikere?

2010.07.09. 19:55 :: heroa

Az elmúlt évek egyik sikeres politikai fogása volt a suttogó propaganda eszközeinek használata. A sugalmazott, úgymond nép száján élő információk jelentős hatalmat biztosíthattak a fejekben az elmúlt időszakban.
Most, tapasztalhatjuk, hogy nincs ez másképpen az új Orbán-kormány kapcsán sem. A suttogó, munkahelyeken, baráti társaságokban terjedő propaganda - ha csak az utóbbi napok fejleményeit nézzük - elérte azt is, hogy a magasabban kvalifikált középosztály egy része (így példakép a felsőoktatásban dolgozók jelentős része) mára már tényként kezeli azt, hogy a Schmitt Pál által jegyzett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát már azok is elitéljék és elborzasztónak tartsák akik egyáltalán nem érintettek a politikában, nem követik annak eseményeit, és magát az amúgy felütésnek szánt nyilatkozatot nem is olvasták, tartalmát nem ismerik.

Hasonló a helyzet Kövér László, a fidesz úgymond "főideológusa" esetében is. Kövér személyét az elmúlt két évtizedben az opponens oldal olyan sikeresen fantomizálta, hogy mára úgy vált kvázi szalonképtelenné a köztudatban, hogy erre valójában bármikor is okot adott volna. Gondoljunk csak Gyurcsány Ferenc néhány évvel ezelőtti húzására, amikor egy félreérthető Kövér-nyilatkozatból kovácsolt politikai tőkét saját magának, az akkori ellenzék egyik vezérét pedig hathatós médiatámogatás mellett parkolópályára állította.

Ennek gyümölcse is beérhet a következő napok zúgolódásaival, amikor Kövér Lászlót az Országgyűlés elnökévé választhatják, s mindenféle valódi ellenérv helyett a gerjesztett antiszimpátia lehet urrá - ugyancsak kereskedelmi-televíziós médiahátszélben - az ügyben. Azaz csípőből ítélik el személyét, és tevékenységét jónéhányan - hasonlóan aNemzeti Együttműködés Nyilatkozat kötelező kifüggesztéséhez - anélkül, hogy valójában ismernék azt. Ez is a suttogó propaganda egyik győzelme lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz parlament kövér lászló országgyűlés schmitt pál házelnök suttogó propaganda nemzeti együttműködés nyilatkozat

A bejegyzés trackback címe:

https://zaszloshajo.blog.hu/api/trackback/id/tr502141711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása